Kategorier
Amazon

Amazon Prime: Den Ultimata Guiden

Amazon Prime

Amazon Prime är ett medlemsskapsprogram som ger dig en massa förmåner relaterade till Amazons produkter och tjänster. Prime finns i flera länder runt om i världen, bland annat i USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland med mera. På grund av olika skillnader mellan länderna skiljer sig det något mellan förmånerna och priserna som finns i respektive land.

Fördelarna med Amazon Prime

Som exempel kostar ett medlemskap i USA runt 100 USD, men den kan vara billigare eller dyrare i något annat land. Den största fördelen med att ha Amazon Prime är att du får en massa rabatter. I USA som exempel får du just nu en två-dagars gratis frakt, och i vissa städer får du även gratis leverans samma dag (om du köpt för en viss summa).

Andra förmåner som du får

  • Tillgång till tjänster såsom Amazon Fresh, Pantry, Prime Now, Prime Air och Prime Video.
  • Rabatterat pris på Amazon Music.
  • Tillgång till det som kallas för “Amazon Lightning Deals”, det vill säga rabatter på vissa produkter under en viss begränsad tid.
  • En gratis e-bok i månaden från Amazon Kindles bibliotek.
  • Prime Family ger dig rabatter på vissa barnrelaterade produkter.
  • Studentmedlemskap ger dig en massa studentspecifika rabatter.

Med tanke på att antalet medlemmar växer för varje år så Prime inte bara blivit en inkomstkälla, utan man har även märkt att medlemmarna spenderar nästan dubbelt så mycket jämfört med icke-kunder. Medlemskapet är också ett bra sätt att hålla kunderna lojala och skydda sig mot konkurrenter.

När väl en kund har betalat pengar för Prime så är det i deras intresse att se till att få valuta för sina pengar och handla hos Amazon ofta. En kund som tidigare har letat efter produkter hos flera olika företag kanske nu helt enkelt bara letar på Amazon då de både har Prime samt att de flesta produkter finns ändå där.